zondag 24 oktober 2010

Woensdagnamiddag: Dans en Gymnastiek







Lander, Emer, Hermione en Lotte (en met hen nog een 50-tal kinderen van andere Vilvoordse scholen) hebben hun hartje eens helemaal kunnen ophalen in een sportzaal mét sportmateriaal! 1Uurtje dansen op Wakawaka en eurosongs for kids, 1 uurtje klimmen en klauteren. De tijd vloog zo om en zij zijn nu nog meer dan de andere kinderen ervan overtuigd dat het tijd wordt dat het sportmateriaal in onze sportzaal ook mag komen!!!
De volgende woensdagnamiddagactiviteit is pas voor juni, maar dan eten we misschien best samen op school en gaan dan samen naar de sporthal.




schrijfdans met sjaaltjes en linten







Op vrolijke muziek schrijfdansten wij erop los! Met de 2 armen dezelfde bewegingen maken, verschillende bewegingen maken (super moeilijk). De lachende gezichtjes vertellen dat het leuk was!



kleuters leven zich uit in de loods





In De Zwierezwaai is fietsen een pretje! De vloer van de loods is ideaal! De kleuters leren hier dan ook soms zelfs volledig op eigen houtje fietsen op 2 wielen. Deze week hebben Lente en Aidan de kleine wieltjes voorgoed achter zich gelaten!!! Mama's en papa's denk aan de fietshelm van jullie kinderen want zonder helm fietsen wij niet...

zondag 17 oktober klusdag


Wannes en Barbara, vergezeld door Lander en Linde en een buurmeisje, Ellen en Hermione, Kim en Kristof met Lente en Siebe, Joël en ikzelf zijn er zondag 17 oktober nog eens ingevlogen!

4 rekken werden al vakkundig in elkaar gezet, de speelruimte in de loods werd zowat verdrievoudigd, er werden wat fietsstallingen gemaakt om de fietsen te 'parkeren', bloembollen werden geplant, pijlen geschilderd om de rijrichting voor de fietsers duidelijk te maken, de jongste kleuters hebben zowaar een heuse kapstok, Kim haar klas is intussen ook zowat helemaal verhuisd naar het grotere lokaal achteraan in de gang... Intussen zijn er nog heel wat ouders die zich kenbaar gemaakt hebben om mee te komen klussen. Volgende taak zal zeker het 'berghok' worden waar dringend orde moet gemaakt worden...