vrijdag 3 juni 2011

Wij worden mobiel in de turnzaal

Vriendjes rijden door de zaal, zalig! Moet je zelfs niet sterk voor zijn!!!

Maar staand echt niet makkelijk hoor!!!

zondag 29 mei 2011

sportdag 25 mei 2011

Sportdag















25 mei 2011 zullen wij ons altijd herinneren als sportdag in De Zwierezwaai! Wij gingen zwemmen met heel de school. Wij werden geholpen door vele helpende handen om ons om te kleden en af te drogen (dank je mama’s, papa en oma), ook de begeleiders in het zwembad ( dank je mama’s). Het was een beetje druk, maar wel reuze prettig! Wij hadden zelfs nog wat plaatsen op overschot om terug naar school gevoerd te worden. (Dank je chauffeurs) De kinderen waren de enthousiaste deelnemers (dank je kinderen) Wij deden aan kinderyoga (Dank je Sara!), wij reden door een fietsparcours (dank je Kim), wij dansten dat het een lust was (dank je Marijke), wij deden waterestafettes (dank je Kirsten), wij konden klimmen en klauteren. Wij werden gefotografeerd: panoramisch, in close up, vanuit vogel- en kikkerperspectief (dank je Yves). Hier en daar deed een enthousiaste mama mee met de activiteiten (dank je mama’s) Wij hebben gestretcht kwestie van al dat melkzuur uit onze spieren te verdrijven en ik denk, neen, ik weet het wel zeker, dat menig van ons woensdagnamiddag alles nog eens heeft herbeleefd tijdens een zalig middagdutje, tot ze wakker werden van een sirene of zo… (dank je Yves)

Jullie waren geweldig! Ik vind het super om jullie sportleerkracht te mogen zijn!!!

Gertje

mini-klusdag

Mini-klusdag

























28 mei laatste klusdag in De Zwierezwaai. Zoals altijd een dag met een beetje veel hooi op de vork. Maar onder het motto ‘Veel handen maken het werk licht!’ en ‘De Zwierezwaai méér dan een school!’ lukt het ons toch telkens weer… Ware het niet dat Yves, Marijke en Kirsten ziek werden deze bewuste dag, dat ik mijn gsm niet stand-by had en er beslist werd om de klusdag te annuleren…

Met een wagen vol touw, kepernagels, sjorbalken, cirkelzaag, boormachine, mijn handige Joël en mezelf richting Zwierezwaai kom ik tot het besef dat mijn gsm wel zéér actief is geweest in de loop van de voormiddag en dat de klusdag zelfs afgezegd werd, vrijwilligers werden afgebeld… We beslissen toch maar door te rijden al is het maar om alles al ter plaatse te brengen en eventuele klussers die zich niet vooraf kenbaar hadden gemaakt op te vangen.

Eénmaal ter plaatse treffen we een verlaten Zwierezwaai aan, enkele sjorbalken in de graskant voor de poort vertellen dat er toch klussers zijn langsgeweest. Het duurt niet lang of er komt een wagen onze speelplaats op gereden, al snel gevolgd door een tweede.

We beslissen dan maar om er een mini-klusdag van te maken met de mensen die er nu toch zijn… Het waren onverwacht wat minder handen dan voorzien en er is dus ook hier en daar wat hooi van onze vork gevallen maar: de zandbak is af (laat het zand maar komen J ), de turnzaal is gepoetst en het materiaal werd afgewassen, de glazen deuren van de schoolingang, de ramen van Marijkes klas en de klas van Griet en mezelf, werden gepoetst én de planten in de moestuin kregen water. Wij werden allemaal getrakteerd op een heuse, ambachtelijke, lekkere ‘Zwierezwaai klustaart’. Mjammjam!

Of er nu toch nog een klusdag komt dit schooljaar zal via de volgende nieuwsbrief worden meegedeeld. We hebben immers al het nodige materiaal voor de aanleg van een leuk bomenparcours, de andere ramen kunnen nog een poetsbeurt gebruiken, de loods mag ook nog eens aangepakt worden, de berging moet nog verder georganiseerd worden en wie weet kan de mediatheek (waar trouwens zetels staan sinds gisteren, dank je Ellen!) ook nog wat meer vorm krijgen dit schooljaar…?!

Jammer voor allen die graag hadden komen klussen en werden afgebeld. We hopen dat jullie genoten hebben van de onverwachte vrije namiddag en dat jullie planning hierdoor niet te hard in de war werd gestuurd. Hopelijk zijn Yves, Marijke en Kirsten maandag weer helemaal hersteld en klaar om er weer tegenaan te gaan. Nogmaals onze excuses!

Uw verslaggever

Gertje

Politiebezoek kan ook sportiviteit opwekken

Bekijk Elmo aandachtig en zie dat politiebezoek Elmo sportieve benen geeft :-)

Schrijfdans op restaurant

Marijkes klas houdt restaurant... wij maken tafellakens bij schrijfdans
golfjes en boogjes
trapjes en kronkels
stipjes
lussen groot en klein
Alles samen een mooi tafelkleed!!!